Облачността намалява до слънчево време

Снимка: Infomreja.bg

Максимални температури между 2 и 7 градуса

Днес вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще бъде слаб до умерен и с него ще се пренася топъл въздух. В Дунавската равнина ще продължи да духа слаб източен вятър. Облачността над много райони временно ще намалее до слънчево време, като облачно и мъгливо ще се задържи над западната част на Дунавската равнина. По-късно през деня ще започне ново увеличение на облачността, но ще се задържи почти без валежи. Максималните температури ще бъдат между 2° и 7°, малко по-високи в югозападните райони и по Черноморието.

Над планините облачността ще намалее до предимно слънчево. След обяд над масивите от Югозападна България отнова ще се заоблачи, без валежи. Ще духа умерен юг-югозападен вятър, който вечерта ще се усили. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието ще има значителна облачност, която през деня временно ще намалее. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще бъде слаб. Максимални температури между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 11-13°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и следобед вече ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.

На 03.12.2020 слънцето изгря в 07:40 часа и ще залезе в 16:52 часа. Продължителност на деня 09:12 часа.

Луната ще изгрее в 19:23 часа и ще залезе в 10:22 часа. Осветеност на диска в 0h UT 94 %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK