Обжалването на изборните резултати в Благоевград и Копривлен продължава във ВАС

Снимка: Infomreja.bg, архив

Петима кандидат-съветници продължават спора за избора на Общински съвет – Благоевград

Петима кандидат-съветници продължават спора за избора на Общински съвет – Благоевград. Чрез Административния съд до Върховния административен съд са подадени пет жалби срещу решението, с което Административният съд потвърждава Решение № 280-МИ/29.10.2019 г. на ОИК – Благоевград, за обявяване на резултатите от произведените на 27.10.2019 г. избори за общински съветници в община Благоевград.

Касационни жалби са подадени от Велчо Танев – кандидат за общински съветник от ПП БЗНС, Евелина Димитрова – кандидат за общински съветник от ПП БЗНС, Красимира Стоименова – кандидат за общински съветник от ПП БЗНС, Йорданка Урдарска – кандидат за общински съветник от ПП БЗНС и Йордан Андонов – кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ.

Кандидатът за кмет на хаджидимовското село Копривлен - Ангел Зайков, също подаде касационна жалба против решението на Административен съд – Благоевград, по делото за оспорения избор на кмет на кметство.

С решение № 2525 от 22.11.2019 г. Административният съд потвърди решение №96-МИ от 29.10.2019 г. на Общинска избирателна комисия – Хаджидимово, с което е обявен за избран на първи тур за кмет на кметство село Копривлен – Лъчезар Банев.

Съдът мотивира решението, че допуснатото нарушение не се отразява на крайния изборен резултат, който е обявен от ОИК - Хаджидимово. По делото бе изготвена съдебно-техническа експертиза на 150 бюлетини, отчетени като „неличащи се“, които се изследваха от вещото лице в присъствието на оспорващия Ангел Зайков и адвокатите му, както и представляващия избрания за кмет Лъчезар Банев и председателя на ОИК Хаджидимово Даниела Банева.

Касационната жалба е подадена чрез Административен съд – Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK