Обитатели на Центъра за настаняване от семеен тип "Надежда" в Дупница засаждат 40 фиданки от червен дъб

Снимка: ЦНСТ "Надежда" - Дупница, архив

На 3-ти април обитатели на Център за настаняване от семеен тип „Надежда“ в Дупница ще засадят 40 броя фиданки от червен дъб. Облагородяването на дворното място в Центъра ще започне в 11:00 часа.

Инициативата е на Регионална дирекция по горите в Кюстендил с партньорството на Община Дупница във връзка със Седмицата на гората. Тази година мотото е „Гората е живот“.

Осигурени са и 20 дървени къщички за птици, които ще бъдат за училища и детски градини на територията на общината. Тази година в „Седмица на гората“ се поставя фокус върху птиците. Акцентира се върху една от най-важните им роли - на санитари и лечители на гората.

"Целта е да обърнем внимание на обществото като цяло към тази част от природата - птиците. Да научим подрастващите да не унищожават техните местообитания и да ги опазват, да ги подпомагат в тяхното изхранване и оцеляване през зимата", коментираха от РДГ-Кюстендил.

На 4 април в Първа детска градина е предвидено засаждане на дръвчета и поставяне на къщички за птици от самите деца. На 7-и април пък от 11.30 часа в училище “Неофит Рилски“ ще бъдат засадени фиданки от 26 паралелки, като всеки клас ще се грижи за своето дърво.

Горската дирекция е подготвила и табелки с номерата на класовете. Ще бъдат закачени 4 къщички в двора на училището.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK