Обирджията на банката в КАТ ще лежи 4 години

Снимка: Infomreja.bg

Четири години затвор за банковия обирджия Илия Илиев - Тарантулата, постанови днес състав на Районния съд в Благоевград.

Искането на прокуратурата бе за 9 години лишаване от свобода, но присъдата му бе смекчена заради съдействието на разследващите и възстановената сума.

През нощта на 25-и април тази година 26-годишният Илия Илиев проникна в банковия офис на ЦКБ, намиращ се в сградата на "Пътна полиция" в Благоевград, откъдето задигна метална каса с 15 584,86 лв. и 3 585 евро. 

Акцията по задържането му бе извършена на улица "Малешево" в благоевградския квартал "Грамада", където живее приятелката на Тарантулата. В таванското помещение на кооперацията полицаите откриха част от откраднатата сума.

На същата улица бе претърсен и лек автомобил "Ланчия", в който също бяха намерени пари. Освен банкноти от колата бяха иззети монети, заложни билети, телефони, лаптоп и лотарийни билети.

Илиев започнал да харчи още същия ден, като побързал да погаси най-неотложните си задължения. Откупил лаптопа си от заложна къща, дал пари и на майка си. Останалите скрил на различни места.

Илия Илиев е криминално проявен. Той вече е бил осъждан с влязла в сила присъда от 21 май 2014 г. за кражби и му е било наложено наказание "Пробация" за срок от 3 години. 

Решението на магистратите може да бъде обжалвано в 15-дневен срок. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK