Обилен снеговалеж в Благоевград, „Биострой“ бори снега с 10 машини

снимки: infomreja.bg

С 10 специализирани автомобила чисти снега от улиците в Благоевград общинското предприятие "Биострой". Техниката и екипите са на терен от 9 часа тази сутрин, когато започна снеговалежът в областния град, каза управителят Васил Бачев.

7 от машините чистят основните пътни артерии в града и кварталите, останалите три са ангажирани със снегопочистването по тротоарите и в труднодостъпните райони. 

Пътищата се третират с пясък и сол, на този етап няма непроходими участъци, допълни шефът на "Биострой".

Проблеми, особено в малките квартални улици, създават неправилно паркираните автомобили, които пречат на почистващата техника и ограничават достъпа й.

Взети са мерки за третирането с почистващи смеси на заледени стълби и площадки на публични места в града, за да се предотвратят евентуални инциденти, съобщиха от общинска администрация.

За да се улесни почистването на улиците през зимата, от кметството призовават водачите на МПС да спазват правилата за паркиране, а гражданите да не изхвърлят снега от тротоарите върху уличните платна.

При проблеми със снегопочистването гражданите могат да сигнализират на дежурния телефон: 073/8842-41.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

браво17:16 - 11.12.2012
Мила родна картинка!!!В 21 век ние разхвърляме още пясъка на ръце,което,освен всичко друго е и против всякакви правила за безопасност.Хората отдавна са измислили техника за тая цел,ама за какво ни е,като може с бай мангал да се свърши работата.Пък и да стане инцидент-голяма работа,един по-малко!
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK