НУ "Св. Климент Охридски" с благотворителен кулинарен базар за деца в нужда

снимки: infomreja.bg

Благотворителен базар направиха децата от НУ Св. Климент Охридски" в Кюстендил. Събраните средства отново са предназначени за нуждаещи се от помощ деца. За да съберат пари за нуждаещите се малчугани, е направено съобщение и по радиоуредбата в школото.

Освен учители и ученици в традиционните коледни базари на началното училище всяка година помагат и родителите. Този път с помощта на своите деца те са приготвили различни кулинарни изкушения, подредени в фоайето на учебното заведение.

“Искахме да направим така, че всички деца да са щастливи. Надяваме се нашето послание да достигне до повече хора, които да се включат в благотворителната ни инициатива”, обяви Александра Наумова, която е второкласничка в учебното заведение.

Истинската благотворителност се случва през сърцето и любовта. Подобни базари в навечерието на празниците се правят всяка година в началното училище.Различното при тях е,че желанието и стремежа да се помогне идва изцяло по инициатива на децата, коментира учителят Веселка Сотирова.

Средствата събрани по време на двудневния базар ще бъдат предадени на семейството на двете момиченца. Децата се надяват,че ще бъдат достатъчно за да помогнат. Те са благодарни и на по-големите ученици от ПМГ, които също пазаруват от техните лакомства с желание да помогнат.

Децата от Начално училище "Св. Климент Охридски" пожелават на всички здраве и щастлива Нова година.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK