НСО въведе мерки за погребението на Патриарх Неофит

Снимка: Infomreja.bg

Забраниха дроновете, поставят КПП

Националната служба за охрана въвежда мерки за сигурност в Патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски“ в София за заупокойната света литургия и опелото на блаженопочиналия Патриарх Български и Митрополит Софийски Неофит.

След 08:00 часа гражданите, които желаят да присъстват на литургията и опелото в катедралния храм, ще преминават проверка за сигурност през пунктове, разположени при северния и при южния вход на храма.

Присъстващите ще бъдат проверявани с металдетектори за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия.

Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние няма да бъде разрешаван.

За времето от 08:30 ч. до 15:00 ч. се въвежда забрана за използване на безпилотни летателни средства (дронове) в зона „София-център“ с радиус 1500 метра и височина 1000 м.

Утре, по време на литийното шествие от катедралата "Александър Невски" до храма "Света Неделя", поетапно ще бъде спирано и възстановявано движението по ул. "Г. С. Раковски", бул. "Цар Освободител", бул. "Княз Ал. Дондуков" и бул. "Княгиня Мария Луиза".

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK