Няма опасност за живота на ранените при катастрофата край Буково

Снимка: Infomreja.bg

Няма опасност за живота на ранените при катастрофата край село Буково, съобщиха от МБАЛ "Иван Скендеров". 

При тежкия инцидент, станал на разклона за гоцеделчевското село, пострадаха четирима души. Към 15 часа днес се сблъскаха два леки автомобила, в които са пътували семейства от Гоце Делчев и от Буково. 

За щастие без травми, но в голям стрес от преживения ужас, е 7-годишният Стефан Г. Той е пътувал в едната от колите заедно с майка си Веска от Гоце Делчев, която е с контузия на гръдния кош. Сериозно пострадала е и 48-годишната Антоанета К., която се е возела в същия автомобил. Тя е с гръдна травма.

От другия автомобил са ранени двама жители на село Буково. С тежки травми на главата, ръцете и единия крак в болницата в Гоце Делчев е приет 19-годишният Халил А., а 50-годишната му сродница Серие А. е с контузна рана на лицето и охлузвания по тялото. 

Лекарите в МБАЛ "Иван Скендеров", които оказват медицинска помощ на пострадалите, обявиха, че състоянието им е стабилно и животът им е вън от опасност. 

"Близо два часа останахме на пътя Буково - Гоце Делчев заради тежката катастрофа. И от двете коли се бяха образували дълги колони от автомобили. Ние със семейството ми пътувахме от София за Гоце Делчев, където отивахме на гости при роднини. Поздравяваме за бързата реакция както спешните медици от Гоце Делчев, така и полицейските органи, които пристигнаха буквално за минути на местопроизшествието", коментира читателка на ИНФОМРЕЖА, попаднала в задръстването заради пътния инцидент. 

 

КОМЕНТАРИ

Има какво да се желае20:10 - 22.08.2015
Бях 9-та, 10-та кола от катастрофата.Видях, че други слизат от колите и слязох и аз , за да видя защо не се движим.Две коли бяха препречили пътя , ударили се челно.Приближих се , зад колите седяха на асфалта момчето и жената в кръв. Добре , че на мястото беше една жена лекарка да ги превърже. Поискаха някой да ги закара до Г.Делчев, защото линейката я нямаше. По думите на пострадалите вече половин час.Набрах 112 да питам кога ще дойде обаче никой не вдигна след повече от 15-20 секунди позвъняване. И след това никой не ми се обади да пита защо съм звънял.Тъкмо тръгвахме с хората за болницата , когато линейката пристигна.Полицаите дойдоха 10 минути след това.Около 2 часа и половина след катастрофата преместиха колите и пуснаха движението.Важното е , че хората са живи, да оздравяват бързо , пари се изкарват , ще си купят нови коли.
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK