Няма напрежение на българо-македонската граница заради имигранти

ГКПП - Гюешево, снимка: МВР, архив

Към момента не са постъпвали сигнали за имигранти, насочили се към българска територия, съобщиха от Главна дирекция „Гранични полиция“, която обменя информация в реално време за ситуацията със съпределните гранични пунктове в Македония.

На този етап няма напрежение на българо-македонската граница. Служители на трите ГКПП – Златарево, Станке Лисичково и Гюешево, поддържат непрекъснат контакт с колегите си от пунктовете в Македония.

Хеликоптерите на ГД „Гранична полиция“ от вчера облитат българо-македонската и част от българо-гръцката граница. Изготвен е график за осъществяване на периодични полети. Целта е да се следи обстановката и да се получават обективни данни, които да подпомагат оценката на ситуацията. Към момента няма данни за напрежение и усложняване на ситуацията. 

От ГД „Гранична полиция“ информират, че за последното денонощие 20 чужди граждани са задържани на зелена граница и двама на ГКПП на българо-турската граница.

На изход на българо-сръбската граница задържаните са 36, други шестима души, укрити в товарен автомобил, са установени и задържани на ГКПП – Кардам на българо-румънската граница. Не са засечени опити за нелегално преминаване на българо-македонската граница. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK