Няма да има волейбол в Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

Проектът с прехвърлянето на ВК "Божур Волей" в Благоевград е пред провал. Това обявиха днес от УСК Академик към ЮЗУ "Неофит Рилски". Отборът от Божурище, който доби право да участва във Висшата лига на България за сезон 2012- 2013, трябваше да премине под шапката на УСК и да играе домакинските си мачове в Благоевград.

В тази връзка наставникът на тима Добромир Лазаров проведе селекционен лагер в залата на ЮЗУ, в който участваха 15 състезатели. Петима от тях са студенти на най-големия ВУЗ в Югозапада, а други четирима помогнаха на тима от Божурище да спечели директна промоция за Висшата лига, без да допусне загуба в трета дивизия /А елит/.

През месец август трябваше да се проведе и втори селекционен лагер, но той ще остане само в плановете на Лазаров. Ръководството на университета намекна, че пари за волейбол няма и за сега на издръжка на учебното заведение остават хандбал и баскетбол.

Освен УСК Академик подкрепа на Божур Волей и волейбола в Благоевград обеща кмета на града Атанас Камбитов. На 1 юни Камбитов обяви, че това е първа стъпка към развитието на този спорт в града. Месец и половина по – късно става ясно, че волейбол в Благоевград няма да има, защото бюджета не са предвидени пари участието на волейболен отбор във Висшата лига. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK