Няма да има нови избори за кмет в Белица

Ибрахим Палев, снимка: infomreja.bg

Няма да има нови избори за кмет в Белица, реши Върховният административен съд. Столичните магистрати са преценили, че няма достатъчно основания да касират изборния резултат в малката община от октомври миналата година.

С решението на ВАС приключва съдебната сага в градчето и градоначалник остава Ибрахим Палев от ДПС. Така той запазва кметското място въпреки бунтовете на местните жители, които протестираха дни наред, след като стана ясно, че печели пореден мандат.

Опонентът му Хасан Илан вкара в съда изборния резултат заради многобройните нарушения на изборния процес. Първоначално Административният съд в Благоевград отхвърли жалбата му. По-късно ВАС върна решението на благоевградските магистрати с мотив, че в съдебното дело са допуснати редица процесуални пропуски. Така съдебната сага започна отново и съдия Василка Шаламанова в крайна сметка касира изборния резултат.

Ибрахим Палев обаче обжалва решението на по-горна инстанция и окончателното решение на ВАС от днес е, че няма да има нови местни избори в една от най-бедните общини у нас.

 

КОМЕНТАРИ

!!!22:19 - 22.03.2012
Доста парички са дадени,Доган си каза тежката дума! Жалко за справедливостта и закона!Мутри депесарски!
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//