НПГ „Димитър Талев“ стана безспорен лидер във всички дисциплини на междуучилищния есенен турнир

Снимки: Личен архив

Отборите от НПГ „Димитър Талев“, които тази седмица участваха във всички дисциплини в „Есенния спортен турнир“ станаха абсолютни победители и обраха почти всички купи и грамоти за първите призови места в турнира. Първите места по футбол завоюваха отборите на момичетата и момчетата от НПГ, които участваха и в турнирите по баскетбол, волейбол и канадска борба.

За постиженията учениците бяха удостоени с престижни купи и грамоти, които на официалната церемония бяха връчени от заместник-кмета на община Гоце Делчев Богдан Боцев.

Ученици от НПГ „Димитър Талев“, както и от другите училища на територията на общината получиха и индивидуални награди. Заместник-кметът Богдан Боцев награди с купи и грамоти всички отбори от училищата участници, като им пожела още много спортни успехи и хъс за победи във всяко начинание в живота.

В историята на НПГ „Димитър Талев“ от този турнир ще останат емоциите и безапелационните футболни победи за момичета и момчета от 9 - 12 клас. Срещата по футбол между девойките от НПГ и ПГ по МСС - „ Пеьо Крачолов Яворов“ завърши с разгромяващия резултат 10:0. Момчетата от НПГ също разбиха с 8:0 отборът по футбол на ПГ по МСС, с 2:0 биха отбора на СУ- Брезница и със 7:3  отборът на  ПМГ “Яне Сандански“.

Така освен първото и достойно място, което завоюваха отборите по футбол на момичетата и момчетата от НПГ, от същата гимназия бе излъчен и голмайстора на турнира Иван Гушков от 12-ти „е“ клас, който заби в противниковите врати цели 10 гола.

Както ИНФОМРЕЖА писа, на 21-ви ноември заместник-кметът на община Гоце Делчев Богдан Боцев и директорът на НПГ "Димитър Талев" Мария Георгиева дадоха старта на Есенния спортен турнир.

Традиционните състезания се проведоха от 21-ви до 24- ти ноември в новооткритата спортна зала "Неврокоп Арена" и в НПГ "Димитър Талев".

Участие в големия спортен турнир взеха отбори от основните и средните училища на територията на община Гоце Делчев, които достойно се състезаваха във всички дисциплини.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK