НПГ "Димитър Талев" надви ПМГ „Яне Сандански” в турнир в Гоце Делчев

снимки: НПГ "Димитър Талев"

 

ОТ РУБРИКАТА "СТАНИ АВТОР"

 

Неврокопската професионална гимназия отбеляза надмощие в двубоите с ПМГ „Яне Сандански” по всички спортни параграфи. Категорична, безапелационна, разгромяваща четворна победа записа НПГ „Димитър Талев“ над ПМГ „ Яне Сандански“ в спортните турнири на община Гоце Делчев.

С три купи и два медала - златени и сребърен – учениците от НПГ увенчаха спортните турнири на общината. Категорична, безапелационна, разгромяваща четворна победа записа НПГ „ Д.Талев“ над ПМГ „ Яне Сандански“ в турнирите по футбол, баскетбол, волейбол, канадска борба, организирани от община Гоце Делчев на 18.05.2013г.

На терена на съперниците си, учениците от НПГ се оказаха непобедими и показаха технична, интелигентна, атрактивна игра , отборен дух и извоюваха за училището три купи и златен и сребърен медал. Резултатите са повече от красноречиви : футбол 3:2 за НПГ; баскетбол – 44:38 за НПГ; волейбол- 3:1 гейма за НПГ и канадска борба – първо място и златен медал за Исмаил Фетах -11ж клас и второ място и сребърен медал за Айруш Четалбаш – 11ж клас.

Треньорите – Димитър Самандов, Илия Павлов, Георги Каръков – са много доволни от умелата игра на своите възпитаници и са ентусиазирани за нови победи. Те определят играта по футбол като мъжка битка, в която желанието за победа и отборният дух надделяха.

Футболистите от НПГ имаха превес в играта още от самото начало, след това настъпи изравняване и в последните 7 минути единадесетокласникът Георги Веселин Петков с топове изстрел от воле записа победата 3:1 за отбора. Баскетболистите на ПГ пък имат голям опит и много победи в различни състезания и затова нямаха никакви проблеми със съпротивата на своите опоненти. Заслужено победиха като използваха основното си оръжие бърза контраатака.

При волейбола се получи красива, атрактивна, интелигентна игра, в която разпределителят Ива Цветков от 11 "е" използваше различни комбинации, а видима за всички бе мощната атака на Димитър Бекташев от 10 "е" и Любомир Дробенов от 11 "е". „Черешката на тортата“ бе канадската борба, в която нашите ученици доминираха с огромна сила и безпроблемно завоюваха злате и сребърен медал.

Директорът на училището Благой Мигдин поздравява всички победители и техните треньори и изразява своята признателност за завоюваните купи и медали.

 

снимки: НПГ "Димитър Талев"
снимки: НПГ "Димитър Талев"

КОМЕНТАРИ

Мария17:15 - 04.06.2013
Верно е много грозен тоя Живковия остави това ами е и прост,абсолютен кретен
do Az22:57 - 20.05.2013
tozi Az deto e pisal v 22:42 da ede prachkata na tozi deto komentira
Мария Георгиева22:54 - 20.05.2013
Браво на дядо Благо Мигдин време е да го сменя,че е изкуфял дядка,пък аз съм надеждна,умна и близка до Герб
Аз22:42 - 20.05.2013
Какъв е приноса на мафиота,мутрата ДИРЕКТОР ЯНГЕЛ ЖИВКОВО? Пак е някаква нагласа за този изрод!

FACEBOOK

//