Новото технологично лице на България ще бъде представено на Солунския международен панаир

Снимка: МИИ

На българския национален щанд ще се представят предприятия, организации и институции

Над 60 национални организации и успешни български компании от различни сектори ще представят новото технологично лице на страната ни в 87-ия Солунски международен панаир. Събитието ще се състои от 9 до 17 септември в Солун, като тази година фокусът е поставен върху България като страна – почетен гост. На изложението ще присъстват премиерът Николай Денков, министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, кметове и министри. Националното участие в 87-то издание на Солунския международен панаир се организира от Министерството на икономиката и индустрията. Българската палата ще бъде официално открита на 9 септември от министър-председателя Денков и от гръцкия премиер Кириакос Мицотакис.

На българския национален щанд в Солун ще бъдат представени предприятия, организации и институции като Българската агенция за инвестиции (БАИ), Националната компания индустриални зони (НКИЗ), Българската академия на науките (БАН) и други. На отделни щандове дейността си ще презентират десетки български компании от различни сектори като високи технологии и IT, фирми, свързани с хранително-вкусовата промишленост, с образование, транспорт, машиностроене и други.

В рамките на събитието министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов ще открие българо-гръцки форум. В него участие ще вземат министри и представители на различни институции и дружества. По време на форума ще бъде поставен акцент върху насърчаването на двустранните отношение между България и Гърция в областите – инвестиции, иновации, инфраструктура, енергетика, туризъм и други.

Солунският международен панаир съществува от почти 100 години и от десетилетия е икономическо средище, което привлича представители на водещи индустриални сектори и предприемачи от цял свят. Всяка година деветте дни, през които се провежда, са време за обмен на бизнес идеи. Традиционно изложението се посещава от над 200 000 души, около 1500 изложители от 19 страни, включително ОАЕ, САЩ, Люксембург, Бангладеш, Виетнам, Индонезия, Украйна, Босна и Херцеговина, Армения, Иран, Италия, Полша, Сърбия, Кипър, Грузия, Румъния, Индия, Непал и Египет.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK