Новосъздадена фейсбук група лови крадци с видеоклипове в Кюстендил

Новосъздадена фейсбук група лови крадци със свалени видеозаписи на крадци от търговски обекти в Кюстендил.

Последният случай е от 22 ноември тази година, когато видеозапис на камера в аптека в Кюстендил показва как млада жена краде козметика.

В описанието под видеото е записано: „Сръчната жена "забравя" да подаде за маркиране продукт, който е взела от коша с промоционална козметика, но не "забравя" накрая да си го прибере в торбичката“.

Самата фейсбук група носи името „Хванете крадеца“ и вече има десетки последователи.

Очакванията на създателя на групата са подобни прояви да не бъдат оставени безнаказано, без значение от размера на щетата. За последния случай не е сигнализирана полицията в Кюстендил, очакванията са бдителни кюстендилци да разпознаят крадлата.

Подобна нагла кражба беше разкрита в Кюстендил преди около месец. Тогава видеокамери от кафе-аперитив  в един от крайните квартали на града показаха как млада двойка отмъкна лотарийни билети за над десетки левове.

Впоследствие извършителите бяха установени - момиче и момче, които категорично отказаха да заплатят нанесената щета на заведението.

По случая беше сигнализирана и полицията в Кюстендил.

„Напоследък все по-често собственици на различни търговски обекти прибягват до поставянето на видеокамери, за да хванат крадци. Любопитното е, че честа е практиката да не се подават сигнали, а извършителите да бъдат издирвани лично или чрез социалната мрежа “, коментираха запознати.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK