Новоизбраният кмет Огнян Атанасов: Благодарение на вас успяхме да подобрим нашия резултат

Снимки: Infomreja.bg

Община Кюстендил ще има петима зам.- кметове

„Скъпи съграждани, бих искала да благодаря на всички вас, които излязохте, за да упражните своето право на глас и на тези от вас, които гласуваха доверие на мен и екипа ми“, това обяви на пресконференция новоизбраният кмет на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов.

Той представи  избраните общински съветници от гражданската листа, а именно Димитър Велинов, юрист, д-р Андрей Димитров, досегашен общински съветник, Иван Иванов, общественик, Константин Дингозов, Светли Грозданов, Валентин Рашев и Камелия Гребенарова.

"Благодарение на вас ние успяхме да подобрим нашия резултат и да имаме 7 общински съветници. Смея да твърдя, че сме единствената политическа сила, която има 7 общински съветници, която вдига резултата на избраните общински съветници. Знаете, че ние сме гражданска листа, разчитали сме изцяло на себе си, безпартиен вот. Благодарни сме на политическата сила, която ни е дала регистрация и за възможността да участваме свободно, без да ни бъдат налагани хора в листи и политики", каза още кметът инж. Атанасов.

Той обяви още, че предложението им за председател на ОбС – Кюстендил, е юристът Димитър Велинов за първите 6 месеца, а Константин Дингозов ще е за следващите 6 месеца, които ще се паднат на групата при ротацията.

"За администрацията отново подчертавам, не искам да се притеснявате, бъдете спокойни, ще разговаряме с всеки един от вас. Знам общинските служители всеки какво може и е способен и мисля, че  можем да работим заедно. Призовавам ви, продължавайте да си изпълнявате служебните задължения както сте го правили, не абдикирайте от постовете, бих желал да помоля настоящето ръководство да спре с маневрите, които се правят в последните дни в общинска администрация. Както и по предприятията, преназначават се хора, не мисля че това е нещо, което трябва да се прави в последния момент, моля ви се не го правете, не мисля че е нужно", заяви новоизбраният кмет.

Той повтори отново приоритетите на него и екипа му, които ще бъдат подробно разяснени след полагането на клетва.

„Приоритет на този етап ще бъде сектора, който се занимава със строителството и сектора, който се занимава с европроектите, защото това са хората, които ще докарват пари в общината, посочи инж. Атансов.

И допълни: Първото нещо, което ще направя е да възложа ПУП за общинската индустриална зона, да се обяви обществената поръчка, защото тя беше спряна.

Зелената сделка тропа на вратата, ще влезем с екип, обучен да работи с европроекти, който , както се изразява един политически лидер, ще влезе с 200 в боя и смятам, че ще успеем да инвестираме максимума от средствата, които ще се полагат за община Кюстендил по абсолютно всички програми, които ще бъдат отворени и ще бъдат в интерес на  нашите съграждани", заяви още Атанасов.

Община Кюстендил ще има петима зам.- кметове, като новият ще е с ресор европроекти.

Новоизбраните общински съветници, кметове на села и кмет на Кюстендил ще положат клетва този петък /10 ноември/ от 11 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK