Ново депо ще обслужва общините Разлог, Банско, Белица и Якоруда

снимка: infomreja.bg, архив

Ново регионално депо ще обслужва четирите общини Разлог, Банско, Белица и Якоруда. Регионалната система за управление на отпадъците ще бъде разположена на границата на землищата на селата Баня и Долно Драглище. При определяне на площадката за регионално депо са спазени всички екологични изисквания, при нейното изграждане ще бъдат спазени всички екологични норми на ЕС и България. 

Новото регионално депо ще подобри състоянието и качеството на околната среда. При проектиране на депото са използвани най-добрите налични техники, което е отразено в становището на Изпълнителна агенция по околна среда и е залегнало като задължение в оценката за въздействие върху околната среда. 

Проектът предвижда изграждане на терен за сепариране на отпадъците, с цел рециклиране на хартия, метал, стъкло и пластмаса. Предвидено е и изграждането на пречиствателно съоръжение за отпадни води, съоръжения за улавяне на биогаз, което ще предотврати самозапалването на отпадъците. Ще се изгради съоръжение за измиване на автомобилите, влизащи и напускащи депото.

Община Разлог води политика в интерес на своите жители. Жителите и гостите на четирите общини ще имат чиста околна и жизнена среда, както и запазени нивата на местните данъците и таксите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK