Новият заместник на Камбитов не е от Благоевград

Атанас Камбитов, снимка: infomreja.bg

Новият заместник-кмет на Община Благоевград ще започне работа от 1 февруари. В момента той заема отговорен пост, работил е на високи позиции в министерствата на културата и земеделието, както и в НОИ. Така представи новия си заместник с хуманитарен профил градоначалникът Атанас Камбитов, който обаче отказа да назове името му.

Друга подробност, която издаде Камбитов за новия заместник-кмет е, че не е от Благоевград. Ресорът на неизвестния засега управленец ще бъде образование, култура, социални дейности, здравеопазване, младежки дейности и спорт.

"Той е с богат опит, безспорен професионалист и ще бъде от полза на общината", категоричен е градоначалникът. 

Ясни са обаче началниците на дирекциите по образование и социални дейности. Постовете ще заемат съответно Любомир Станишев - старши експерт в Регионалния инспекторат по образованието, и Мила Соколова, която заемаше ръководната длъжност и в екипа на екскмета Костадин Паскалев.

Постът си запазва и директорът на "Местни данъци и такси" Иво Николов.

За шефското място на отдел "Култура", както и за главен архитект на Община Благоевград ще бъдат обявени конкурси през февруари. 

Кметските наместници в общината обаче ще бъдат редуцирани почти наполовина, като по две-три близко разположени села ще се управляват от един наместник. 

Преструктурирането на общинската администрация вече е в ход, запознат съм с работата на всеки един отдел и служител, но не искам да определям съкращенията в проценти. За мен най-важно е оптимизацията да подобри ефективността в работата на кметската администрация, подчерта Атанас Камбитов.

 

КОМЕНТАРИ

Соня20:13 - 16.01.2012
Баво!Харесва ми,че има приемственост,а не поголпвна чистка!Успех г-н Кмете!
Соня20:12 - 16.01.2012
Баво!Харесва ми,че има приемственост,а не поголпвна чистка!Успех г-н Кмете!
00715:31 - 16.01.2012
Калин Каменов е името на кандидата. Не знам защо го крият? Срамуват ли се да споделят с простолюдието кой е този "безпорен професионалист"?
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK