Новият заместник-кмет Жанета Жикова си даде 100 дни да опознае Благоевград

Жанета Жикова, снимки: infomreja.bg

Новият заместник-кмет на Община Благоевград Жанета Жикова поиска от журналистите 100 дни толеранс, в които да се запознае с града и основните му проблеми.

„На този етап не познавам културния живот в областния център, но културата и социалните дейности са моята слабост и се надявам да се справя с хуманитарния профил, за който ще отговарям”, каза тя.

Новият член на екипа „Камбитов” призна, че приема новия си пост едновременно и като предизвикателство, и като авантюра.

„Докато вие почти ме демонизирахте, че не съм родена в Благоевград, София ме питаше дали съм сигурна, че не отивам на село. Казвам ви това, за да знаете, че не се чувствам обидена, дори съзрях известно очарование в проявата на местен патриотизъм”, обърна се към медиите Жикова.

Тя обаче побърза да поясни, че приема „софийското изказване” основно като предизвикателство не само пред себе си, но и пред целия кметски екип.

„Ще докажем, че живеем и работим в един много красив, модерен и европейски град. Харесвам Благоевград, и ако ми позволите, мога и да го обикна”, допълни новият заместник-кмет.

Жикова призна, че се е съгласила да приеме ръководния пост най-вече заради кмета Атанас Камбитов, с когото се познават и работят от дълги години заедно.

„За мен не е от значение от кой град са заместниците ми, а дали ще бъдат от полза за града. Аз съм убеден, че Жанета Жикова ще се справи и й гласувам пълно доверие”, заяви градоначалникът.

Жикова е от Габрово. От 30 години живее и работи в София. Първите пет години от трудовия й стаж са като юрисконсулт, след което е работила в Министерството на културата - като парламентарен и главен секретар и като началник на кабинета на министъра. Една година е заемала длъжността началник на отдел „Структурна реформа” в земеделското министерство. Девет години е била паламентарен секретар в НОИ. Последните две години и половина е заемала същата позиция, но в Министерството на околната среда и водите.

 

КОМЕНТАРИ

ВИС19:17 - 08.02.2012
За следващите избори докарайте хора от Конго,Боливия,
Djumalya20:00 - 07.02.2012
Г-н Кмете, в Благоевград няма ли кадърни хора?
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK