Новият клуб по канадска борба “Спартак” започна с печено агне

Георги Гайдарджиев в схватка с Любо Ганев на спортната олимпиада в АУБ, снимка: infomreja.bg, архив

Световният шампион Георги Гайдарджиев събра приятели и сподвижници за старт на новия клуб по канадска борба Спартак. На импровизираното учредително събрание присъстваха председателя Георги Гайдарджиев, членовете на Управителния съвет и секретаря на клуба. В управата влизат Петър Войнов, Любомир Миланов, Владимир Грозданов и Мирослав Гайдарджиев, който е и секретар.

Гост на събитието бе Любен Парашкански, който преустанови участие в другия клуб Армспорт. Групата основатели на Спартак оглозгаха до кост печено агне, специално доставено от родното село на Гайдарджиев Драгодан. Същинската дейност на клуба започва още от утре. Клубът е отворен за всички желаещи да тренират канадска борба. Гайдарджиев и компания подготвят и първия турнир по канадска борба, който ще се проведе в края на месец юни.

Преди това ръководството на Спартак ще пътува до Стара Загора, за да проследи наживо най- атрактивното състезание за годината в България. Поводът е предстоящия финален турнир за Световната армфайт купа на дясна ръка между 8-те най-силни мъже в тежка категория. Състезанието ще е в спортната зала на ДЗУ в Стара Загора на 6 -и и 7-и този месец. Наградният фонд е 15 хил. долара, като крайният победител ще получи 4 000, вторият ще си тръгне с 3000, а последният - с 800.

Големият трофей, Световната купа, ще бъде връчена от премиера Бойко Борисов. В състезанието ще участват многократният световен шампион по канадска борба и треньор на Силвестър Сталоун за филма Джон Брезенк, световния първенец от Русия Арсен Лилиев, актуалния световен шампион в кат. 100 кг Красимир Костадинов, Тод Хътчингс от САЩ, украинеца Игор Мирошник, Теренс Оперман от ЮАР, Васили Дауташвили от Грузия и Дмитрий Трубин от Казахстан.

Председателят на БФ Канадска борба Асен Хаджитодоров подчерта, че това е най-престижното домакинство на страната ни досега и първо при най-тежките армфайтъри. В същото време Хаджитодоров изпрати поздравителен адрес до ръководството на клуб Спартак, като пожела много успехи и медали на неговите състезатели.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK