Новият директор на благоевградския театър, Александър Галперин: Предстои ни голяма битка!

Снимки: ДТ "Никола Вапцаров"

На провело се днес общо събрание в Драматичен театър „Никола Вапцаров” - Благоевград, новият директор Александър Галперин представи своята програма за развитие, с която през месец юли спечели конкурса за длъжността.

Заедно с екипа, той обсъди изминалия сезон, стратегията до края на календарната година и, разбира се, репертоарната и административната политика, заложени в концепцията му за развитие на театъра, за срок от четири години.

„Предстои ни голяма битка и вие сте армията, която ще се сражава. Ситуацията, в която се намира театърът в момента е изключително тревожна. Трябва всички да признаем, че зрителят отдавна е напуснал салоните", призна той. 

Програмата на Александър Галперин е изградена на база на оценка и сравнителен анализ, който разглежда петнайсетгодишен период. Предвид започналото производство на двете представления „В полите на Витоша” и „Красавицата и Звярът”, тя ще влезе в сила от началото на следващата календарна година.

Планираните дейности не предвиждат съкращения в екипа на театъра. Някои от стъпките за изпълнение, които предстоят, са нова репертоарна политика, структурни промени и нови работни звена, механизми за финансово стабилизиране и развиване на нови зрителски аудитории.

Програмата за септември остава без промяна, а по традиция театърът ще открие сезона с промоционални цени на билетите. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK