Нови руски атаки с ракети и дронове в Запорожие и Одеса

Снимка: БГНЕС, архив

Въздушна тревога беше обявена отново тази нощ в редица области на Украйна

Украйна съобщи за взривове от нови руски атаки с ракети и дронове в Запорожие и Одеса, където са ранени трима души.

Руското министерство на отбраната твърди, че е свален още един дрон над Белгородска област.

Въздушна тревога беше обявена отново тази нощ в редица области на Украйна, включително в столицата Киев. 

Военновъздушните сили на страната съобщиха, че Русия е подновила атаките срещу Одеска област с ракети и дронове камикадзе. 

Задействали са се системите за противовъздушна отбрана в областта и над пристанищния град. Възникнали са няколко пожара от паднали отломки от ракети.

Украинските черноморски пристанища бяха подложени на масирани атаки, след като през юли Русия обяви оттеглянето си от споразумението за превоз на украинско зърно.

В Киев началникът на президентския кабинет Андрий Ермак призова гражданите да не пренебрегват предупрежденията за тревога.

В обръщението си президентът Володимир Зеленски подчерта, че вчера е имало най-малко 17 съобщения за обстрел само в Херсонска област. Седем са жертвите, сред които новородено бебе. Атакувани са Николаев, Запорожие, Харков, Донбас.

 Руското министерство на отбраната съобщи, че противовъздушната отбрана е свалила снощи още един дрон над западната част на Белгородската област.

Няма жертви или разрушения.

Вчера беше съобщено, че три безпилотни апарата са били свалени над Белгородска област и още един - над Курска област. Местните власти обвиниха Украйна за щетите, нанесени на жилищна сграда в Белгород. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK