Нови лица в четвъртата премиера на младежкия театър - „Двубой“ по Вазов

снимки: infomreja.bg

„Благоевградски младежки театър“ на Бранимир Митов-Брано ще изненада многобройните си почитатели с ново заглавие. Премиерата е четвърта за единствения частен театър в Югозапада.

И този път избраната пиеса не е случайна, авторът й - още по-малко. След спектаклите "Предложение" и "Мечка" и „Лотарията на живота“ по Чехов и „Юнаци с умни калпаци“ на  Никола Русев, Брано се е насочил към Иван Вазов.

„Зрителите ще видят музикална драма с танци и динамит по мотиви на безсмъртното Вазово произведение „Двубой“, издава в аванс мениджърът на театъра, чието дело са режисурата и сценичният вариант.

На сцената редом до добре познатите артисти от „Благоевградски младежки театър“ – Йордан Крушков и Пролет Трифонова, ще излязат и двама младежи, за които представлението е дебют.

Доброслав Александров е втори курс студент по актьорско майсторство в ЮЗУ „Неофит Рилски“, а Александър Велев е ученик в Природо-математическата гимназия в Благоевград. На пресконференция преди премиерата и двамата споделиха, че за тях е чест да са сред творческия екип на младежкия театър и ще дадат всичко от себе си на голямата сцена.

Хореографията е на Лидия Томова, а художественото осветление е поверено на Методи Гушков.

Пиесата на Вазов е по действителен случай, а авторът не успява да види комедията си на сцена приживе.

Първото печатно издание на „Двубой“ е заслуга на брат му Борис Вазов през 1939 г.

„Направих сериозна преработка на оригиналния текст. Идеята ми беше да бъде по-динамичен, по-съвременен, за да се възприеме по-лесно от публиката“, обясни Бранимир Митов.

Премиерата ще бъде на 20 септември от 19 часа в голямата зала на читалище „Никола Вапцаров“ в Благоевград. Цената на билета е 6 лева.

Над 200 представления са изиграли артистите от младежкия театър през миналата година. На голям интерес се радват и създадените от Брано две детски театрални школи – в Благоевград и Кресна.

По инициатива на Бранимир Митов и със съдействието на настоятелството и председателя на читалището в Благоевград - Васил Новоселски, вече е факт и Детско-юношески театър.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Благой23:50 - 13.09.2012
Успех на поредната ви премиера, когато нещата се правят с талант и хъс стават чудеса!
Радо Кирилов19:29 - 13.09.2012
Браво,продължавайте все така,с нови лица и нови заглавия,а къде отиде онова красиво моми4е от "Мечка" на другаря Чехов,беше великолепна актриса, следя вашия афиш,но не виждам много плакати, добре че агенциите ни информират...много успехи желая и все така нагоре ...поклон Дара и Радослав Кирилови
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK