Нови жалби срещу Гергов внесени в прокуратурата в Гоце Делчев

снимка: infomreja.bg, архив

Нови две жалби са депозирани днес в Районната прокуратура в Гоце Делчев срещу шефа на Регионалната дирекция по горите в Благоевград Иван Гергов. Това съобщи за ИНФОМРЕЖА собственикът на дърводобивната фирма „Върбица лес” Веселин Камбуров, който пръв депозира жалба срещу горския директор преди дни.

Жалбите са подадени от Осман Османов от гърменското село Дебрен и от собственика на "Калинката" ООД - с. Осиково, община Гърмен. "Калинката" има гатер, който наскоро е бил запечатван и срещу определена сума, предадена на Иван Гергов, работата му е била възобновена. 

Утре сутринта за протеста, организиран от Камбуров срещу директора на Регионалната дирекция по горите, за Благоевград от Гоце Делчев тръгват пет автобуса със собственици на дърводобивни и дървопреработвателни фирми, работници, превозвачи и представители на обществени организации. Протестната акция ще премине под мотото "Не на корупцията в горския сектор". 

За ИНФОМРЕЖА организаторът Веселин Камбуров заяви, че Община Благоевград е дала разрешение за протестните действия, които целят отстраняването на Иван Гергов от заемания от него ръководен пост. 

Преди дни собственикът на горската фирма „Върбица лес” Веселин Камбуров извади потресаващи факти за това, че директорът на РДГ - Благоевград Иван Гергов го е изнудвал на два пъти за сумите от 17 500 и 10 000 лева. Камбуров обяви, че Иван Гергов го е посетил в офиса му в Гоце Делчев това лято по бермуди и със своя приятелка, като го изнудил да му даде парите.

След предадената пъра сума от 17 500 лева Гергов поискал отново пари от Камбуров и той му ги дал след отправената му заплаха: "Плащаш, ако искаш да не те затрия".

Жалбите, постъпили днес в Районната прокуратура в Гоце Делчев, са идентични с тази на Камбуров.

Собственици на дърводобивни фирми от селата Осиково, Скребатно, Долен, Господинци, Мусомища и други населени места в Гоцеделчевски регион заявяват, че тарифата на Гергов била от 3 000 до 5 000 лева за малките фирми, а за превозвачите - от 1 000 до 2 000 лева, за да се освободи камион, натоварен с дървесина с уж нередовни документи.

Най-голяма е била лептата за собственици на запечатан гатер и пускането му в действие след плащане ръка в ръка. 

Запознати в системата на горите в Гоцеделчевско не изключват кампанията срещу Гергов да е целенасочена. Те обаче на този етап не се ангажират да потвърдят или отрекат, че директорът Гергов е невинен спрямо обвиненията на Веселин Камбуров и останалите жалбоподатели от гърменските села Осиково и Дебрен.

 

КОМЕНТАРИ

hah16:26 - 13.11.2012
da we kupuva na 18 plashta na reza4i na tovarq4i na kamioni za prevoz na shofiori ta nakaraq nz nali izlizat smetkite awe hora lesno ne se zabogatqva nali ako imashe takava razlika si4ki shteshe da sme po gorata w e mislete malkoo
сатовча13:28 - 13.11.2012
точно така, ако делим както правим с моя директор Поюков всичко върви наред
андонов11:49 - 13.11.2012
като взима рушвети без да дели , така е , ако беше дал и на мен няма да има протести и жалби, сега ще си сложим нов началник който всеки месец ще ми дава комисионна ,а дървените босове пак ще си снасят , не може да копуват кубик дърва за 18лева а да продават в гърция за 70 евро
горски07:45 - 13.11.2012
Един автобус днеска ще е именно от Ореше, футболисти и пенсионери които не знаят за какво става на вапрос, но Кичуков ще им плати така както плати за да стане началник участак

FACEBOOK