Нови четири социални заведения изградиха в община Струмяни

Снимки: Община Струмяни

Проектът бе представен на пресконференция

В залата на НЧ „Будител-1997“ – с. Струмяни, днес се проведе закриваща пресконференция по проект „Изграждане на четири центъра за грижа за лица с психични разстройства на територията на Община Струмяни”, Приоритетна ос 5: „Регионална социална инфраструктура“, изпълняван от Община Струмяни.

На пресконференцията ръководителят на проекта - Александрова, представи проекта и неговите цели, а именно: постигане на интегриран подход при грижата за лица с психични увреждания, подобряване качеството на техния живот, както и тяхното пълноценно включване в обществения живот, чрез изграждане на подходяща нова инфраструктура, в която да се предоставят качествени социални услуги, които индивидуализират подхода към потребителите и целят интегрирането им в социалните общности.

Кметът на община Струмяни, Емил Илиев, благодари на всички партньорски организации, на екипа по реализиране на проектните дейности, на колеги и консултанти, спомогнали за реализацията на тази нова социална придобивка за общината.

На пресконференцията присъстваха кметове и кметски наместници, представители на социални институции, партньори по проекта и общинска администрация Струмяни, представители на медии и други гости.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK