Новата учебна година в Благоевград - официално открита

Снимки: Община Благоевград

Кметът и заместниците му поздравиха учениците в града

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов откри новата учебна година в ПГСАГ „Васил Левски“ и V СУ „Георги Измирлиев“.

Той поздрави учениците, техните учители и родители.

„Първият учебен ден винаги е изпълнен с очаквания. Той има своето очарование – да се срещнеш отново с приятели, да разкажеш как е минало лятото. Едни от вас започват началото на обучението си тук, други тази година ще са абитуриенти и очакват този миг с нетърпение. Всеки от вас има въпроси, мечти, стремежи. Искам да ви поздравя с избора на училище – професионалното обучение ще бъде все по-предпочитано.

Вие излизате с професии, което Ви гарантира 100% реализация. Това означава, че завършвате, започвате работа и имате добро възнаграждение, което е много важно. Вратите на Община Благоевград ще бъдат винаги отворени за вас, нека това ви е първото работно място. Вие сте строителите на бъдеща България! Поздравявам учителите  за професионализма! Сигурен съм, че ще предадете необходимите знания и умения. За 60 години училището е доказало, че ражда, дава отлични кадри, именно благодарение на учителите. Поемам ангажимента Община Благоевград да осигури финансирането на празника по повод годишнината на учебното заведение. Дай Боже, следващата година да осигурим допълнителни класни стаи, така че да има още паралелки“, каза в приветствието си пред ученици и учители в ПГСАГ кметът Камбитов.

В V СУ „Георги Измирлиев“ той най-напред поздрави първокласниците. „Първият учебен ден винаги е вълнуващ. Несъмнено с най-голямо нетърпение, най-много емоции, с най-много вълнения и с мъничко притеснения го очакват първокласниците. Скъпи първокласници, днес ще чуете първия училищен звънец, ще прекрачите прага на училището. Днес тръгвате по дългия път на знанието, през който за ръка ще ви водят вашите учители.

Тук е мястото да благодаря именно на тях! Благодаря за всички грижи, за всичко, което правят за нашите деца. Учител не може да е всеки. Това нещо го носиш вътре в себе си. Казвам го и като син на учителка. Видял съм го, зная го. Трябва да имаш много голямо сърце! Ангажимент  на Общината е да подобрява базата. Училището е изцяло. Обновени са всички училище в общината. Няма училище, което не е ремонтирано“, каза кметът пред учениците, учителите и родителите във V СУ.

Председателят на Общински съвет Радослав Тасков приветства по повод новата учебна година в IV ОУ „Димчо Дебелянов“

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри учебната година в VIII СУ и XI ОУ.

Инж. Емилия Тунева поздрави учениците във СУИЧЕ и II ОУ, а заместник-кметът Иво Николов в ПМГ „Акад. Сергей Корольов“.

Във всички училища в община Благоевград учебната година бе открита тържествено с издигане на националния флаг на Република България и химна на страната. Талантливите деца на Благоевград поздравяваха гостите, учители и своите родители с богати танцово-музикални програми и рецитали.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa