Нов спортен терен в Петрич радва малки и големи

Снимки: Община Петрич

В Петрич беше открито ново спортно игрище.

След поредица разговори през месец октомври миналата година Неврокопска митрополия предостави на Община Петрич за безвъзмездно отстъпено право на строеж свой имот, намиращ се до ДГ „Здравец“ и храм „Свети Николай“.

Това стана, след като кметът Димитър Бръчков обяви, че посоченият терен ще бъде преустроен в спортно игрище.

Към днешна дата теренът вече разполага с всичко необходимо за тренировъчен процес. Поставена е необходимата маркировка, съоръжения, ограждения и осветление. Спортното игрище ще може да се използва от всички детски футболни формации, от децата в съседната ДГ „Здравец“, както и от учениците на ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“, заради близостта на училището до обекта.

Водосвет за здраве днес отслужи енорийският свещеник Живко, който също подкрепи предложението на Общината теренът да се предостави за развитието на спорта.

Всички присъстващи на церемонията по откриването на терена бяха поздравени от прекрасните възпитаници на ДГ „Здравец“.

Кметът Димитър Бръчков открои заслугата на Неврокопска митрополия за реализирането на проекта за новия спортен терен и подчерта огромното значение на обекта за развитието на спорта на местно ниво. Ангажиментът на кмета беше за бъдеща подкрепа на всички идеи, които са насочени към пълноценното развитие на подрастващите.

Официални гости на церемонията по откриването на новото спортно игрище в Петрич бяха: началникът на РУО – Благоевград Ивайло Златанов, председателят на Общинския съвет Георги Тренчев, председателят на УС на ОФК „Беласица“ Венко Папалюгов, директорът на ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“ Светла Данаилова и директорът Трето основно училище „Гоце Делчев“ Цонко Манчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk