Нов общински съветник полага клетва този петък в Благоевград

Снимка: Община Благоевград, архив

Като първа точка в дневния ред на предстоящата редовна сесия в Благоевград е залегнало обявяване решението на Общинската избирателна комисия за прекратяване на пълномощията на Васил Стефанов Александров.

Александров е от квотата на ПП „Партия на зелените“. Той се отказва от местния парламент по лични причини. Неговото място ще заеме следващият в листата, Стефчо Станкев Гръчки, който ще положи клетва като общински съветник. 

Общинските съветници ще гласуват предложение за допълнителна субсидия на ОФК „Пирин".

В дневния ред са включени предложения за обявяване на публичен търг с тайно наддаване за продажба на пет общински поземлени имота в Благоевград, както и на двуетажна масивна сграда - Битов комбинат в с. Падeш.

Общинските съветници се очаква да приемат Годишен план за ползването на дървесина в горските територии, собственост на Община Благоевград за 2018 година, както и разрешение за ползване с промяна на предназначението на имот в местността “Ширината”, землището на с. Делвино от „пасище, мера“ за „резервоар за питейна вода“ на “Водоснабдяване и канализация” ЕООД Благоевград.

На предстоящото заседание ще бъдат разгледани няколко предложения за наименуване на нови улици в Благоевград, както и предложението за преименуване на Благоевградска професионална гимназия в Благоевградска професионална гимназия „Ичко Бойчев“.

Предложенията, включени в дневния ред на предстоящото заседание, са разгледани от постоянните комисиите към местния парламент. Дневният ред бе одобрен днес и от Председателския съвет към Общинския съвет в Благоевград.

Сесията ще се проведе на 27 октомври 2017 г. /петък/ от 09.30 ч. в зала „22-ри Септември”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK