Нов Клуб на пенсионера отваря врати в Деня на християнското семейство

снимка: Община Благоевград

Община Благоевград реновира почти разрушена сграда, за да създаде първия Клуб на пенсионера в квартал „Еленово”. Клубът ще отвори официално врати утре, в Деня на християнското семейство. В 11. 30 часа възрастните жители на благоевградския квартал ще бъдат посрещнати в нова и уютна обстановка.

Съвпадението с празничния ден, който символизира сплотеността, разбирателството и хармонията в семейството, не е случайно. Целта на клуба е всеки посетител да се почувства у дома - в спокойна и приятна обстановка. Кратка програма за „Добре дошли” на първите гости от семейството на клуба на пенсионера ще изнесат децата от Център по изкуствата в Благоевград.

До този момент по-възрастните жители на квартал „Еленово” не са разполагали със свой клуб на пенсионера. От утре обаче те ще могат да се събират и споделят житейски моменти и приятни емоции. Това е четвъртият „Клуб на пенсионера” в Благоевград. Останалите три действащи клуба се намират в кварталите „Грамада”, „Струмско” и Централна градска част.

Клубът е с нова дограма, санитарни възли и обзавеждане. Непосредствено до него се намира и библиотека, в която хората в пенсионна възраст могат да намерят приятно четиво, което да им прави компания или създаде настроение.

Община Благоевград финансира изцяло ремонтирането и обзавеждането на клуба. Само за ремонтните дейности кметът д-р Атанас Камбитов отдели 29 465 лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK