Нов европроект стартира в община Гоце Делчев

снимки: infomreja.bg

Първа пресконференция за старта на нов спечелен от община Гоце Делчев проект се състоя днес в залата на Общинския съвет.

Презентацията направиха заместник-кметът Валери Сарандев и главният секретар Мариана Устаилиева.

Стойността на проекта, който е с наименование „Повишаване на професионалната компетентност и увеличаване на ефективността на общинската администрация в Гоце Делчев", е 62 660,60 лева. Продължителността му е 9 месеца, а бенефициент е община Гоце Делчев.

На пресконференцията присъстваха общински служители, директори на социални ведомства и кметове, които през следващите месеци ще преминат професионално обучение за повишаване на квалификацията си и подобряване на качеството на административните услуги.

Проектът се осъществява с подкрепата на Оперативна програма “Административен капацитет” 2007 - 2013 г., Приоритетна ос ІІ „Управление на човешките ресурси”, Подприоритет 2.2. „Компетентна и ефективна държавна администрация”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Финансирането на проекта се осигурява с договор за безвъзмездна финансова помощ, сключен на 10-и декември 2013 г. между община Гоце Делчев и Министерството на финансите.

В условията на членство на Република България в Европейския съюз, община Гоце Делчев си поставя задачата да постигне устойчиво социално-икономическо развитие в рамките на своята територия. Това налага търсене и въвеждане на иновационни методи за работа и обучение, които максимално да подобрят административната дейност, компетентност и обслужване.

Обучението ще приключи през месец септември.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//