Нощ в театъра - нощ на сцената! Благоевград "влиза в играта"

Снимки: ДТ-Благоевград

Нощ на театрите превзема Благоевград

За седма поредна година Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград, се присъединява към Нощ на театрите, част от платформата Европейска нощ на театрите, която ще се проведе на 16 ноември 2019 /събота/.

„Европейската инициатива се обедини около посланието “Ти променяш играта. Играта променя теб“, защото зрителите променят театъра, а театърът променя тях. А и много искаме да подчертаем силната взаимност и връзка между изкуството и хората“- споделят организаторите от Фондация „Арт Проджектс“ и Асоциация „Информбюро“.

Благоевградчани и гостите на града ще имат възможността да прекарат цял ден в театъра. Всяка година програмата за Нощта се разширява, за да може да обхване всички интереси на публиката, зрителят да има избор от представления, а цените да са достъпни за всички.

На 16 ноември, малко необичайно, но вече превърнало се в традиция, нощта ще трае цял ден. Градът се превръща в голяма театрална сцена, която ще предложи едно ново изживяване и възможност зрителите да бъдат и участници в „нощния“ живот на театъра.

Три са представленията, които ще бъдат представени – детският спектакъл „Летящата принцеса”, юбилейният спектакъл „Вапцаров: песни за човека” и гостуващото представление на Театър Гестус „Животът, макар и кратък”. Екипът на театъра включва в програмата и две събития с вход свободен – изложба на театрални плакати и концерт.

И тази година цените за събитието в Благоевград са специални, а билетите са в продажба на касата на театъра.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK