Нинова за проваленото гласуване: ГЕРБ и ДПС спасиха кабинета

Снимка: Infomreja.bg

Те извиват ръцете на партньорите си от ПП - ДБ, добави тя

С това, което направиха, ГЕРБ и ДПС постигнаха две цели - спасиха кабинета и показаха, че извиват ръцете на партньорите си от "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) по конкретния казус - "или ни давате "Лукойл", или си отивате". Това коментира пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на "БСП за България" Корнелия Нинова, след като днес пленарната зала не успя да събере кворум, за да прегласува искания вот на недоверие към кабинета "Денков".

Той е заради несправянето на правителството с националната сигурност и отбраната.

Това, което днес се случи, е потвърждение на думите ни за тази "сглобка" - че се събраха само заради интереси, порции на властта, и виждате, че с това се занимават вече 5 месеца, посочи Нинова.

Конкретно днес ги препъна спорът им кой да застане на входа и изхода на енергетиката, кой да овладее паричните потоци там, кой да сложи ръка на "Лукойл“, обясни лидерът на БСП. С това излизане просто правят демонстрация – реално спасиха кабинета, но и реално им показаха, че ПП-ДБ ще трябва да се съобразяват с техните искания, обобщи Нинова. "Лакомия, власт, пари, но в никакъв случай не грижа за хората, за предстоящите цени на горивата, за тежката зима, която идва – в никакъв случай“, подчерта тя.

БСП не се е регистрирала след почивката и преди прегласуването на вота, защото това означавало, че прегласуването ще е утре, и така давали шанс на ГЕРБ и ДПС да влязат в пленарната зала и народът да разбере ясно позицията им, обясни Нинова. По думите ѝ това лицемерие „ето ние излизаме, ние се фръцкаме“ – добре, но всъщност така те спасяват кабинета. Да имат доблестта да дойдат и да кажат „за“, „против“ или „въздържал се“ са, има три бутона, само с демонстрации няма да стане, добави Нинова. Математически на трите политически формации, внесли искането за оставка на кабинета, не им стигат гласовете, за да падне правителството, припомни тя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//