Нинова в Благоевград: Имаме мисия да освобождаваме държавата, която е поробена отвътре

Снимки: БСП

Лидерът на БСП бе в Благоевград по случай 104 години от основаването на партията в града

„Имаме мисия и тя не е само БСП да побеждава, а да освобождаваме държавата. Тя е завладяна от една партия и един човек, който се разпорежда с нея като с бащиния. Да дадем смелост и самочувствие на хората. Ако народът се освободи от страховете си, смело ще изрази и волята си. Трябва да му дадем тази смелост, защото няма кой друг“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Благоевград, където партията чества 104 години от основаването си. По думите й идеите държат БСП млада, защото са актуални - както преди 104 години, така и днес - солидарност, справедливост, равни възможности, социална държава и политика и патриотизъм. Тя добави, че годината, която изпращаме, е била богата на политически събития и на емоции.

„Щастливи сме, че президентът, издигнат от нас, встъпи в длъжност. Благодаря ви за усилията и работата Румен Радев да стане президент и Илияна Йотова – вицепрезидент" - каза тя.

Корнелия Нинова отбеляза, че парламентарната група на „БСП за България е все по-силна и отстоява идеите на левицата.

"Ние свалихме председателя на парламента Главчев, защото той грубо наруши основни принципи на демокрацията и правовата държава. Атакуват силния. Никой не атакува слаб противник. Ние сме силни в момента. Затова не спират атаките към нас. За първи път те имат истински опонент. От гласувалите един милион българи, нито един не ни е напуснал“, категорична бе тя.

За следващата година, Нинова пожела на членовете на БСП - Благоевград, да са здрави и да са смели, за да не се огъват пред трудностите. Общинската организация декларира пълна подкрепа към Корнелия Нинова. Пожелаха й да не отстъпва и да продължава по същия начин.

На годишнината по случай основаването на благоевградската партийна организация специални гости бяха и тримата Народни представители от първи многомандатен избирателен район – Тома Томов, Николай Бошкилов и Богдан Боцев.

Председателят на БСП Благоевград - Любен Милев, откри тържествената програма с поздравително слово, с което той призова благоевградските социалисти да не спират да вярват в силата и искреността на идеята, която е обединявала и обединява до днес всички присъстващи. 

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK