Нинова: Утре се срещаме с Мария Габриел

Снимка: Infomreja.bg

"Предложихме да има лидерска среща"

„Обсъдихме с парламентарната група предложението на ГЕРБ за министър-председател. Смятаме, че г-н Борисов направи поредната грешка. Ние предложихме и така разбираме политиката по принцип, да има една лидерска среща, на която да се уточнят 5-6-7 най-важни приоритета за България. Да потърсим там съгласие. Ако го постигнем, да си поставим разумни срокове за тяхното изпълнение. И едва тогава да търсим премиера и министрите, които да могат да свършат тази работа.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медиите в кулоарите на Народното събрание.

И продължи: „Уви, той обърна пирамидата и започна пак обратно - първо премиера, пък след това какво ще се прави“, коментира тя за подхода на Борисов.

Нинова обясни, че БСП е получила покана за среща с Мария Габриел утре, на която представители на партията ще отидат. „Макар че отново сме в пълна неяснота за какво ни канят, какво ще обсъждаме. Програмата на ГЕРБ ли? Програмата на ПП-ДБ ли? Пет национални приоритета ли? Това не е нейна работа, тези приоритети трябваше да ги уточним на лидерска среща“, категорична бе тя.

Според лидера на БСП с този подход ГЕРБ допълнително задълбочават хаоса. „Трябваше да се подходи по друг начин“, смята Нинова.

„Ние ще се явим на разговорите и ще поставим отново въпроса да се сложат ред и правила, по които се работи в политиката. И в предишни парламенти имаше такава ситуация. Други лидери подхождаха по същия начин – сложиха министър-председател и министри на масата и казаха: „Хайде”. Резултатът го знаете какъв е. Не така. БСП сме сериозна партия, знаем как се прави – принципно и последователно. Сложи задачите, сложи сроковете и тогава“, каза още Корнелия Нинова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK