Нинова: Случилото се днес е тежък удар по парламентарната демокрация

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Народът няма да ни прости, заяви лидерът на БСП

"Случилото се днес е тежък удар по парламентарната демокрация. Бидон с масло изляхме в огъня на онези, които искат парламентарната демокрация да спре да функционира", това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод откриването на Народното събрание днес и неуспешния опит да бъде избран председател.

"ГЕРБ постоянно предлагаха на ПП евроатлантическо правителство. Когато получиха отказ, започнаха да изливат негативизъм върху тях. ДПС в началото подкрепиха кандидата на ГЕРБ на първото гласуване, а на второто издигнаха свой кандидат. Това са промени в рамките на часове", коментира тя.

"Днес напълнихме деловодството с проекти. Безплатни учебници и лекарства за деца, помощ за учениците до четвърти клас. Ние се подготвихме за реална работа и изведнъж това, което се случи в залата е огромен удар по многопартийната система", каза още Нинова пред бТВ.

Нинова заяви, че е много важно да се избере председател, защото иначе се "излиза извън духа на конституцията".

"Президентът управлява еднолично близо година. Да не говорим за качеството на това управление", каза тя.

"Партиите трябва да изберем председател, да има парламент, защото народът няма да ни прости. Отговорността на партиите е да намерим изход от тази ситуация", завърши лидерът на БСП. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//