Нинова след консултациите: Ние декларирахме готовност за мандата

Снимка: Infomreja.bg

Представили сме програмата си

Ние декларирахме готовност ако президентът реши да даде мандата на БСП, да проведем разговори във формата на досегашната четворна коалиция.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова след консултациите с президента преди връчването на третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Представили сме програмата си, и евентуални бъдещи законодателни стъпки оттук нататък. Загрижени сме за държавата, трябва да се помогне на хората през очакваните тежки месеци, да се приеме Плана за възстановяване и устойчивост, да изготвим бюджета за 2023 г. За нас най-важният въпрос е инфлацията, бедността, цените, инфлацията и неравенствата, и в програмата, която сме изготвили с ДБ и ПП има конкретни стъпки как това да бъде преодоляно.

Не сме обсъждали третия мандат с Радев, коментира Нинова.

"Ще разговаряме с всеки, на който бъде връчен третият мандат. Що се отнася до Кирил Петков и ПП – призовахме го да не е премиер, и му прави чест, че направи стъпка назад и отстъпи.

Не става въпрос за имена, а за програма, стъпки и закони. Декларираме, че в демократична държава най-голямата партия трябва да излъчи премиер. Този, който получи третия мандат, с програмата, която изработихме, трябва да седне на преговори, без ГЕРБ и ДПС, допълни Нинова пред бТВ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK