Нинова: Разчитайте на нашия разум и диалогичност!

Снимка: Стоп кадър, Нова тв

ГЕРБ са първи, но не достатъчни, заяви тя

Пожелавам дълъг живот и добре свършена работа в името на народа. Това заяви Корнелия Нинова, която произнесе слово като представител на ПП БСП за България пред депутатите от новото 49-ото Народно събрание.

Искането към нас е едно – за стабилност, сигурност и добър живот. Това не може да продължава повече, ние се намираме в тежка политическа и икономическа криза. Решението на проблемите е тук и ние трябва да го намерим. НС трябва да е решението на проблемите, а не част от тях.

Ние ще се средоточим върху 5 задачи:

Приемането на Бюджета. Г-н Президент, направихме голяма грешка, че не го внесохте миналата година, когато ние с ПП настоявахме. Сега ще слушате Борисов, който казва, че или ще има редовен парламент, или няма да се приеме бюджет.

Няма да подкрепим Бюджет, който увеличава данъци и замразява доходи. Важно е минималната заплата да стане 50% от средата от 1 юли! Ще следим да се приемат закони, свързани пряко с Плана за възстановяване.

Борбата с корупцията и съдебната реформа дава стабилност и я подкрепяме. Паралелната държава съществува и в това правителство се краде безогледно. Служебното правителство е безконтролно, но има прокуратура, която е само на книга. Доклади на АДФИ събират прах в прокурорските чекмеджета. 

По 40 души на ден карат дрогирани и пияни по пътищата, мигранти шетат, загиват полицаи, държавата е разграден двор. Децата ни се тровят с райски газ. Докато гоним голямата съдебна реформа, да спрем битовата престъпност. Ще внесем всички проектозакони, за които не стигна време.

Четвъртият важен за нас въпрос е Шенген. Ние сме равни на другите и имаме право на свободно движение. Петият въпрос е въпросът за войната и мира. Ние сме за неутралитет на България по темата за войната в Украйна и невъоръжаването на украинската армия. 

За да се изпълни всичко това, трябва работещ парламент. ГЕРБ са първи, но не достатъчни. Дано да сме се поучили през последните две години. Хората нямат търпение. Ние не нарушихме принципите си, така ще бъде и сега. Но нашият разум са изпитани и доказани. Разчитайте на нашия разум и диалогичност!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//