Нинова: Исканията ни съвпадат с тези на синдикатите, внасяме предложенията им

Снимка: БСП

„Определяме бюджета на Асен Василев като антисоциален“

„Определяме бюджета на Асен Василев като антисоциален, точно защото не отговаря на наваксването на доходите спрямо инфлацията. Бедността си стои, цените на ток, парно, вода се вдигат от 1 юли. Имаме пълно съвпадение с исканията на синдикатите, ще внесем между първо и второ четене на бюджета допълнително това, което ни представиха днес и ще го защитаваме с аргументи. Това е възможно да се случи“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след срещата между ръководството на КНСБ и народните представители от ПГ на „БСП за България“.

Нинова посочи, че синдикатите са представили пред социалистите за какви суми претендират по сектори, като общата сума е в размер на 285 млн. лв., които да бъдат насочени към земеделието, БАБХ, Изпълнителна агенция по горите, РЗИ, НОИ, НАП, МВР, БНР, АПИ, подкрепа за културата в допълнителни 23 млн., като лидерът на БСП посочи, че социалистите вече са внесли предложение средствата за подкрепа на културата да бъдат в размер на 47 млн. лв., за НОИ – 15 млн.

„Не е толкова голяма сумата от 285 млн. лв., но засяга милиони български граждани, на които трябва да помогнем в кризата. Те имат нашата подкрепа и решението ни да го направим между първо и второ четене на бюджета“, заяви лидерът на БСП.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK