Никозия и Варна са сред участниците в европейската мрежа "Градове след залез слънце"

Никозия Снимка: Pixabay

В Португалия започва тридневен форум, посветен на нощната икономика

Кипърската столица Никозия и Варна са сред 10-те участници в европейската мрежа "Градове след залез слънце" ("Cities After Dark"), която провежда първата си транснационална среща,съобщава БНР.

Започващият днес в Португалия тридневен форум е посветен на предизвикателствата на нощната икономика и иновативни стратегии за развитието й.

Темата "Нощна икономика за устойчиво градско развитие" събира партньорите по проекта "Градове след залез слънце", представители на европейски институции и местни власти. Дискусиите ще обхванат различни аспекти на управлението на градовете през нощта, сред които са секторите за мобилност, развлечения, туризъм, хотелиерство, спешни услуги, безопасност, посочи в съобщението си Община Никозия. Ще бъдат разгледани и предизвикателства като шумовото и светлинното замърсяване, особено в туристическите центрове.

Основно събитие в програмата е международната конференция "Градове след залез слънце - перспективи за нощната икономика". Акцент в нея ще е как да се направят градовете по-жизнени и по-безопасни, като се осигури качеството на живот на техните жители.

Участниците ще споделят опит и добри практики на своите градове за иновативното използване на културните, социалните и бизнес възможностите на нощната икономика.

Проектът "Градове след залез слънце" се осъществява в рамките на финансирана от ЕС програма за сътрудничество ("URBACT").

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK