Николай Урумов с „Лалугер” в „Тара-ра-бумбия”

снимка: www.bulgaren.org

Николай Урумов ще зарадва тази вечер жителите и гостите на Благоевград с моноспектакъла „Лалугер”. Той е част от театралната програма на фестивала „Тара-ра-бумбия”, който протича при голям интерес. От 19:00 часа, в зала „Яворов”, благоевградската публика ще има възможност да проследи едно смешно сбогуване с отминаващото време, като същевременно бъде пренесена в едно забравено пространство, където все още живеят хора.

Главният герой, Дянко Лалугера, живее точно в такова пространство, в един далечен край на България, който е невидим за столицата.

Текстът на Александър Урумов ще отведе зрителя на гарата в София. Там ще бъде Дянко Лалугера, за да чака своя брат, от когото има специално поръчение. Той трябва да му донесе документи по европейски проект. Проблем, който е едновременно забавен и сериозен, се оказва един лалугер, който се е заселил във фамилната им земя и пречи проектът да бъде одобрен. Докато чака своя брат, Дянко ще разкаже на зрителите истината за лалугера и огромната му разлика с къртицата. Лалугерът ще сподели и страховете си за опасен вид забрава- за хората, които са отишли в София и са забравили кои са и откъде идват.

Хумор, ирония, реализъм и смях ще разкрие образът на Дянко Лалугера- простоват и смешен човеколюбец, непохватен селски приказливец, но добър и наивен човек.

Николай Урумов има над 100 роли в театъра, телевизията и киното, получил „Аскеер”, „Икар” и много български и международни награди.

Александър Урумов е писател, с голяма творческа страст, която хармонично съчетава с неговия професионален ангажимент като директор „Връзки с обществеността” в голяма българска банка. Зад гърба си, той има две книги „Исус Христос – власт и политика” и „Приказки в края на времето”.

Последната му история неочаквано се превръща в театралната постановка, която благоевградската публика ще може да проследи днес.

 

КОМЕНТАРИ

оня19:14 - 18.05.2013
За всички лалугери, които кмета назначи в общината!и за тези мнозинството, които не са от Благоевград!
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK