Николай Шушков: Благоевград има потенциал да стане предпочитана уикенд дестинация

Снимки: ИК

Аквапаркът и закритият плувен басейн трябва да останат общинска собственост

Благоевград не развива достатъчно възможностите за туризъм. Имаме огромен потенциал да станем уикенд дестинация, да възстановим част от фестивалите, които пълнеха града, и да тръгнем към развитието на конгресния и фестивалния туризъм. Но няма нито един хотел, който да отговаря на тези изисквания.

Това каза независимият кандидат за кмет на Благоевград Николай Шушков. Той е номер 74 в бюлетината и проведе среща в своя квартал - Орлин махала, откъдето тръгва животът му. „Познавате ме от дете, тук сме само свои хора, тук е кръстницата ми, съучениците на моята майка, мои връстници и това ме задължава още повече да съм коректен в ангажиментите, които поемам към вас“, каза Шушков.

Той подчерта, че централният хотел „Ален мак“ 25 години седи затворен, грозен, дори опасен, защото се руши. „Трябва да се разговаря със собствениците за плановете им“, каза Шушков, „това е обликът на града. Ски пистата „Картала“ се нуждае от нови инвестиции, пътят до там трябва да се оправи. Преди време са дадени 4 млн. лв. за укрепване на пътя – Благоевград – Бистрица - Картала, но не се знае къде са, дадени са за свлачище, но него го няма, нищо не е направено. Ще прегледам и договора за концесия на градската баня. Не може да мислим само за плажове, трябва да се мисли и за рехабилитация, хората да имат достъп“, каза Шушков.

По отношение на аквапарка и закрития плувен басейн той се застъпи за това те да останат общинска собственост. „Не случихме на концесионер, обектът е изоставен от 15 г., общината може да го възстанови  - изисква се само добър стопанин, да се ремонтира и поддържа. Повече притеснения имам за покрития плувен басейн, където заради своя състав, минералната вода разяжда всичко. Ще трябва да се търси решение и на този проблем, но Благоевград има нужда и от такъв покрит басейн, та дори там да се развият и част от рехабилитационните процедури“, каза Шушков.

Според него поддържането на модерна спортната инфраструктура е от ключово значение и за развитието на спортния туризъм. Не е малък и проблемът с ФК „Пирин“.

„Общината е собственик  на терените, но на фона на финансовото състояние на общината 2 млн. лева от нашите пари да отиват за футболния клуб е прекален лукс. Обаче, от друга страна, ФК „Пирин“ е емблема на Благоевград, затова общината е длъжна да бъде активната страна и да търси генерален спонсор и инвеститор в клуба. Аз имам идея да говоря с инвеститорите в гръцкия ПАОК с надежда да събудя интереса им към нашия клуб. Стадионът е следващото нещо, което трябва да се направи, защото е в много лошо състояние. На него не може да се изиграе нито един международен мач. Като „Пирин“ влезе в международните турнири, ще трябва да играем в София и така всички приходи от феновете няма да постъпят в нашия град. Общината трябва да си  запази собствеността върху терена,  върху стадиона, върху помощните игрища, но активно да търси спонсор“, категоричен е Шушков.

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни ИНФОМРЕЖА ИЗБОРИ!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK