Николай Георгиев е новият градоначалник на Кресна

Николай Георгиев е новият кмет на община Кресна

Николай Георгиев е новият кмет на община Кресна. Кандидатът на МК "Обединени за Кресна" се поздрави с победата, след като на днешния балотаж успя да пребори опонента си Атанас Махлелиев от ГЕРБ.

Окончателните данни от втория тур за местна власт в Кресна сочат, че Георгиев печели вота с 54.27 % подкрепа. За Махлелиев са гласували 45.73 % от избирателите.

Резултатът в полза на общинския лидер на БСП стана ясен около час след приключването на изборния ден, когато членове и симпатизанти засипаха новия градоначалник с поздравления за успеха.

След първите, които лично го поздравиха, бе и неуспелият претендент за кметския стол Атанас Махлелиев.

На личния си профил във Фейсбук Махлелиев, който на тези избори бе най-младият кандидат за кмет от ГЕРБ, написа: "За съжаление не можахме да победим! Благодаря на всички, които ме подкрепиха! Дерзайте и вярвайте, че най-доброто тепърва предстои за интелигентните и млади хора!".

Малко след като стана известен новият кмет на Кресна, се появи информация, че бившият градоначалник Илиян Кръстев ще застане начело на Общинския съвет.

Той също участваше в изборната надпревара, но отпадна на първи тур с едва 20.73 % от гласовете на избирателите.

По време на предизборната кампания Кръстев публично декларира подкрепа за Махлелиев, която обаче впоследствие се оказа само на думи.

Победата на Николай Георгиев е особено ценна за столетницата в Пиринско, която до момента от цялата област бе спечелила само кметското кресло в Гоце Делчев, в лицето на дългогодишния управник Владимир Москов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK