Николай Бошкилов оглави и Областния съвет на БСП в Пиринско

Снимка: Личен архив

Николай Бошкилов е новият областен лидер на партията в Пиринско. Той застава на мястото на Юлиян Гошев, който подаде оставка веднага след провала на партията на парламентарните избори през 2014 г.

Бошкилов бе избран единодушно на поста по време на проведено днес заседание на Областния съвет на БСП, ръководено от бившия кмет на Благоевград Костадин Паскалев, който е член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП.

Младият социалист избра и своето ръководство. Той са спря на двама заместник-председатели в лицето на кмета на община Кресна Николай Георгиев и заместник-кмета на община Гоце Делчев Валери Сарандев. 

Отличниците на последните местни избори - Георгиев и Сарандев, бяха заместници и на досегашния областен лидер Юлиян Гошев, който за първи път в историята на партията в Пиринско въведе тези политически длъжности. 

Общинският председател на БСП в Банско Костадин Дурчов и лидерът на БСП в Петрич Йорданка Атанасова пък бяха избрани за организационни секретари. 

Бошкилов сподели, че ще разчита на на техния опит и екипност в съвместната работа начело на Областния съвет. 

На практика Николай Бошкилов взе цялата власт в БСП, като измести и двамата досегашни лидери в оставка - общинския председател на БСП-Благоевград д-р Владимир Пандев и областния Юлиян Гошев. 

Собственикът на Винарска изба "Вини-Бошкилов" ще трябва да оправдае гласуваното му доверие и големите очаквания на социалистите за така желаната промяна и обединение в редиците на червената партия. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK