Никол Стамболийска с 6-то време на републиканските финали

снимка: Дани Асенова, infomreja.bg

Състезателката на клуб „Пауталия” Никол Стамболийска се класира за финала на 100 метра гл. бягане на републиканското първенство в София. Възпитаничката на треньора Вергил Анастасов финишира шеста.

„Спрях я от участие на 200 метра, заради умората и за да я запазя за щафетата 4х400 м, където завършиха седми. Другите състезателки са - Юлия Димитрова, Мирослава Мицова и Снежана Запрева”, сподели Вергил Анастасов.

Алекс Сърбински влезе на финалите на 400 м. и скок на дължина, като завърши на 7- мо място. Той остана 11-ти на 200 метра, само на 9-стотни от финала.

Юлия Димитрова бяга за пръв път на републиканското първенство 400 метра с препятствия, защото условията на стадион „Осогово” не позволяват подготовка на тази дисциплина, но се класира на 4-то място.

„Не съм доволна от представянето си на 400 метра, където останах девета, на 0,3 сек. от финала. Надявам се, че скоро ще имаме нова лекоатлетическа писта. От старата тартанова настилка всички имаме контузии”, споделя Юлия.

Мирослава Мицова бяга на два финала - 800 и 1500 метра и финишира 7-ма.

Заболяване спря от участие на републиканското първенство друг от талантите на Кюстендил по лека атлетика - Мартин Димитров с треньор Владимир Табаков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK