Нидерландия наблюдава в детайли съдебната реформа в България

Снимка: Infomreja.bg

Денков наблегна на усилията на България да докаже реални резултати чрез законодателни промени

Нидерландия наблюдава внимателно действията за съдебна реформа в България и оценява усилията в тази посока, стана ясно от телефонен разговор между премиера акад. Николай Денков и нидерландския му колега Марк Рюте. Нидерландският министър-председател показа детайлно познаване на ситуацията и прояви интерес към конкретните стъпки за постигане на истинско върховенство на закона в нашата страна, съобщават от Правителствената информационна служба.

Акад. Денков наблегна на усилията на България да докаже реални резултати чрез законодателни промени и посочи като пример приемането на механизъм за разследване на главния прокурор от независими от него магистрати. Той представи следващите стъпки към промяна на ситуацията чрез антикорупционно законодателство и избор на нов Висш съдебен съвет, като очерта времеви хоризонт от около шест месеца за тяхната реализация.

Българският премиер подчерта чувствителността на нашето общество по темата „Шенген“ и отбеляза действията на страната ни по съвместния пилотен проект с Европейската комисия за превенция на незаконната миграция. Нидерландският министър-председател изрази задоволство от подобрената ситуация на границата между България и Турция и готовност за съдействие за още по-доброто й опазване в бъдеще.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK