Незаконни цигари, обир и грабеж разкриха в Перник

Снимка: МВР

Задържан е криминално проявен

Близо 30 хиляди къса цигари иззеха полицаи при спецакция в Перник,

Задържан е криминално проявен, познат и с други подобни прояви.

Близо 30 000 къса безакцизни тютюневи изделия иззеха служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник  след проведена операция за противодействие на съхранението и разпространението на акцизни стоки без бандерол. Органите на реда проверили мазе в жилищен блок в пернишкия кв. „Изток“, ползвано от 45-годишен, където открили акцизната стока. Мъжът, който е осъждан и познат на полицията и с други подобни прояви е задържан за до 24 ч. През месец декември миналата година отново в мазе, ползвано от  бяха иззети около 24 000 къса нелегални цигари от различни марки.

Образувано е досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от Наказателния кодекс и действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.  

Извършител на грабеж е задържан от служители на Първо РУ.

Сигнал за грабеж по сред бял ден в центъра на Перник е подаден вчера на тел. 112 от 37-годишен мъж. Потърпевшият бил ударен в областта на главата и са отнети 20 парфюма от различни марки. В резултат на предприетите незабавни заграданителни и оперативно-издирвателни действия полицейски служители установили и задържали 48-годишен перничанин, съпричастен към деянието.

Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 ч. Откраднатите вещи са намерени и иззети. Мъжът е криминално проявен и осъждан за подобни престъпления. Уведомена е прокуратурата и след преценка на събраните доказателства най-вероятно ще му бъде поискана от съда най-тежката мярка за неотклонение.       

Гастрольор, разбил и ограбил 6 къщи в Трънско е установен от служители на РУ – Трън. 

Шест сигнала за разбити и ограбени къщи в трънските села Лева река и Видрар са подадени вчера в местното районно управление. Основно домовете са необитаеми през зимата, което улеснило предполагаемия извършите, 28-годишен от гр. Вършец. Мъжът работел от дълго време като дървосекач в района.  Вчера е извършен оглед на три имота, днес процесуално-следствените действия продължават.

Гастрольорът основно разбивал домовете и пренощувал в тях. Каквото намерил за храна го консумирал, както и задигал дребна покъщнина, дрехи и инструменти, с част от които извършвал взломяванията на врати и прозорци. Задържан е за до 24 ч. с полицейска мярка. До този момент не е осъждан.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK