Неврокопският ветеринар Стоян Тунчев стана винар №1 на празника в Делчево

снимки: infomreja.bg

116 вина и ракии се състезаваха вчера в първия ден на традиционния празник на виното Трифон Зарезан, който се организира всяка година в курортното село Делчево.

В оспорваната битка участваха вина и ракии, произведени от прецизни производители от Гоцеделчевски регион.

Дегустаторите се затрудниха максимално при излъчването на първенците в състезанието за най-добър производител. Прекрасни на вкус, аромат и градус бяха повечето вина и ракии, предоставени за дегустация и за участие в състезанието.

В надпреварата тази година отново участваха производители от южната ни съседка Гърция, които се наредиха на едни от първите места със своите бели вина и ракии.

Гръцкият бизнесмен Патридис Христос застана начело в класацията за най-добър производител на бяло вино и ракия, следван от определения за първенец от дегустаторите на оцветените ракии Венцислав Караилиев  от село Огняново, община Гърмен. Караилиев се прослави на тазгодишното състезание и с най-хубаво бяло вино.

В раздела ароматни и пивки ракии призьор за поредна година стана гоцеделчевският ветеринар д-р Стоян Тунчев. В Неврокопско върви от години закачката, че който не е пил от вълшебните елексири на д-р Тунчев, той не знае  какво значи хубаво вино и ракия.

Фаворит в производството на червените вина стана Атанасиус Кирцис, а наградата за отлежало вино също отиде в гръцки производител от Драма.

Днес двудневните празници, посветени на виното и на празника Трифон Зарезан, в гоцеделчевското село Делчево продължиха. Китното селце посрещна гости освен от Гърция и от македонската община Виница.

Самодейци от Гоце Делчев и региона подгряваха градуса на настроението на площада в село Делчево, като преди това на лозовите масиви бе извършено ритуалното зарязване на лозята.

 

Д-р Стоян Тунчев /от дясно/ и кметът на село Делчево Иван Панайотов се включиха в подготовката за дегустацията
"Шапковатъ кръчмъ" в с. Делчево с атрактивна украса бе домакин на фестивала на виното

КОМЕНТАРИ

CHICAGO03:10 - 17.02.2014
не знам за прасетата и кръчмата,но МОМЕТО В ДЪНОТО НА СНИМКАТА Е УБАВО.
BRAVO20:44 - 16.02.2014
Браво за рекламата на ШАПКАТА!!! АФЕРИМ МАШШАЛАХ ЗА ТИЯ ВИСНАТИ ПРАСЕТА!
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK