Неврокопчанка зарази хората да "дарят надежда" с капачки

Снимки: "Да дарим надежда"

През пролетта на миналата година млада жена от Гоце Делчев, впечатлена от кампанията „Да дарим надежда“, започва да събира пластмасови капачки. Тя разбира, че в много градове на страната хората се обединяват около идеята да дарят събраните средства за постигане на някоя благородна цел.

„След като другаде това става, защо да не стане и при нас?“ – мисли си младата жена. Така тя става инициатор за създаване на сдружение „Да дарим надежда в Гоце Делчев“.

"От април миналата година досега сме предали два тона капачки“ – казва Ваня Джамбазова, която вече е и председател на Сдружението.

Тя споделя, че е очарована от отзивчивостта на хората. Активни са и децата, и възрастните. Най-много капачки досега са предали учениците от Трето и от Първо основно училище, следвани от гимназистите в ПМГ и НПГ.

От другите общини също вземат участие, например от Хаджидимово, Дебрен и други селища. Много капачки получават и от „Пирин Спринг“ АД . Някои хора предпочитат да дават пари.

С умиление Ваня разказва за жеста на участниците в клуб „Свободни мотористи „Неврокоп“: „Беше много мило от тяхна страна. Оценявайки това, което правим, в навечерието на Коледа те дариха за каузата 1 000 лева.“

Първоначално членовете на Сдружението са имали идея да закупят транспортен кувьоз за Родилното отделение в местната болница, тъй като са знаели за голямата нужда от него. Сега, след като Отделението вече получи такова дарение, те ще решат къде да пренасочат събраните средства.

В случая важни са не само средствата, а и възпитанието на подрастващите. Чрез тази кампания те се учат да пазят околната среда. Много деца вече не подминават не само капачките, но и останалите пластмасови отпадъци, знаейки, че те замърсяват природата.

В благотворителната кампания се включват много хора в Гоце Делчев. За тяхно улеснение  в града ще бъдат поставени кошчета във вид на сърца от неръждясваща ламарина. Те вече са изработени от съпруга на Ваня Джамбазова, който най-дейно участва и при извозването на капачките до цеха, където те се рециклират.

Идеята на сдружението „Да дарим надежда в Гоце Делчев“ е неговата благотворителна дейност да бъде постоянна и да обхваща все повече и повече хора с добри сърца.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK