Неврокопчанин оглавява бизнеса на Philips в България

Димитър Влахов, снимка: Philips

Димитър Влахов от Гоце Делчев е новият мениджър на бизнеса на холандската технологична компания Philips в България.

От април 2015 г. до момента неврокопчанинът е лидер на сектор Personal Health ("Здравеопазване") на дружеството за регион Южни Балкани, като запазва тази позиция и от февруари 2016 г. вече съвместява двете роли, пише Капитал. 

Сектор "Здравеопазване" е един от основните сегменти, в които е разделена дейността на холандската група – заедно с "Потребителска електроника" (Consumer Lifestyle) и "Осветление" (Lighting).

С добавянето на нови отговорности българският мениджър, който е възпитаник на ПМГ "Яне Сандански" - Гоце Делчев, ще фокусира усилията си върху консолидиране на стратегическото развитие на Philips като водеща технологична компания в сферата на личното здраве и здравеопазването в страните от региона – България, Македония, Албания и Косово.

Димитър Влахов има 14-годишен професионален опит в управлението, маркетинга и продажбите, съобщават от компанията. Преди да стане лидер за региона Южни Балкани за сектор Personal Health, той е бил сред участниците в глобалната програма на Philips за развитие на търговски лидери, като в тази си роля е отговарял за стратегическите проекти на дружеството в Югоизточна Европа.

Преди това кариерата му преминава през различни позиции в структурата на американския aвтомобилен производител General Motors, както и веригата Office 1 Superstore и един от представителите й за България – кооперация "Панда".

Новият мениджър има магистърска степен по "Бизнес администрация" от IE Business School в Мадрид, Испания, и следдипломна квалификация "Стратегически мениджмънт и лидерство" от университета "Харвард".

Преди месец холандската група обяви и още промени в управлението на бизнеса си в Югоизточна Европа, сред които и избирането на нов регионален лидер – Александру Попеску. Неговите отговорности също са свързани с консолидирането на стратегическото развитие на Philips като водеща технологична компания в сферата на здравеопазването, но с по-широк географски обхват, като включват 11 държави в региона.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//