Неврокопчани "уволниха" правителството, искат задължително гласуване

снимки: infomreja.bg

Протестиращи от Гоце Делчев на поредния си митинг снощи "уволниха" правителството на Пламен Орешарски и се обявиха за въвеждане на задължително гласуване.

Аргументът за последното предложение на неврокопчани бе, че с увеличаване процента на гласувалите ще бъде намалено влиянието в парламента на партии, за които традиционно се гласува чрез натиск и платени избиратели.

"На четири години веднъж ни се дава право да изразим свободно волята си, а се оказва, че 50% от българите се отказват от това си суверенно право на избор, от което се възползват големите партии, окупирали от 24 години властта и управляващи държавата като еднолични търговци", заявиха от трибуната лидерите на протеста Мая Илиева и Иван Сабахлъков.

Сабахлъков заяви, че трябва да стане ясно, че протестите, които се провеждат вече дни наред на площад „Македония", нито са политически, нито са платени. "Това го заявявам по повод появилите се спекулации, които целят осуетяване и обезличаване на протестите ни. Нито един от нас тук, на площада, не излиза да протестира за пари или за постове, нито пък да подкрепя някоя партия. Да, бедни сме, но достойни и не се продаваме за 20 или 30 лева", подчерта той.

Сабахлъков бе категоричен, че единственото, което събира и обединява будните хора на пл. „Македония”, е желанието за пълна промяна на начина на управление на държавата от отговорни и нови политици, за спиране на противопоставянето, кражбите и корупцията на всички нива и поемане на европейски управленски курс за правото на достоен живот на всеки гражданин на България.

Оставка на правителството заради допуснатите гафове, предсрочни избори, остраняване на областния управител на Благоевград Муса Палев, нова Конституция и нов изборен закон, бяха исканията на протестиращите от Гоце Делчев.

За тази вечер от 20 часа отново е насрочен протестен митинг на площад "Македония".

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Ебре19:12 - 27.06.2013
Ама те цели 5 човека протестиращи или по-скоро обичаините баби които си висят там по цял ден
Алито от Дебрен18:56 - 27.06.2013
лелките и тези на площада са хора с достоинство и прогресивно мислене. Питай патило непитай хитрило ще се осъзнаете но ще е късно .
протестиращ от Гоце Делчев18:52 - 27.06.2013
бюреков яж си бюрека щото и без него ще останеш скоро .Явно герб са ти бръкнали с боксова ръкавица в задника тати се привиждат гербаджииски истории напротеста в Гоце Делчев , къдесатезигербери бе боклук такъв може и червен да си щом така пълниш гащите от 20 събрали се лелки дапротестират .
горе главите16:30 - 27.06.2013
Влиза Бойко Борисов. Б.Б.: Ебати ташака. Слави Бинев да има по-висок рейтинг от Костов. Б.Б./към друг/: Дай една пура Б.Б.: Поболяхте ме. Н.К.: Той ми е градски, от Ямбол е, по-малък е от мене. Малко гей си пада, ама…. Б.Б: Не малко, той си е откровен педерас. Б.Б: Всички педераси са умни по-принцип. И аз почвам вече да викам, че съм пидал. Б.Б.: Да не би и ти да обичаш така…

FACEBOOK

//